Aperitiv tarta cu rosii, feta si rucola

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 21 Mar 2019 | 4144 vizualizari

 

O tarta aperitiv foarte rapida, gustoasa si usoara, mai de primavara.
Aluatul este foarte fraged, merge si cu umpluturi dulci sau cu fructe.
Sa va fie de folos!
 

 

INGREDIENTE

  • aluat fraged:
  • 220 gr faina de grau
  • 1/2 lgta sare
  • 100 gr unt rece
  • 60 ml apa rece
  • umplutura:
  • un cub branza feta
  • cateva rosii cherry
  • cateva fasii de ton (din conserva)
  • o mana rucola
  • 1 lg ulei de susan
  • seminte susan (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu rosii, feta si rucola:

  Intr-un castron, se cerne faina, se adauga un praf de sare si untul rece taiat cuburi. Se framanta usor cu mana pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga apa rece, framantand repede ca sa nu se inmoaie untul. Se framanta scurt pana cand aluatul devine omogen. Aluatul se infoliaza si se pune la rece timp de 20-30 minute.  

Rosiile si rucola se spala sub jet de apa rece.

Branza feta se taie fasii/ cuburi.

Dupa cele 30 minute de stat la rece, se scoate aluatul.

Se porneste cuptorul la 160 grade C.

Se pregatesc 2 forme de copt. Aluatul se imparte in doua, se intinde repede in strat subtire si se asaza in formele de copt. Eu am folosit o tava dreptunghiulara si una mica, rotunda. Daca doriti, puteti pregati o singura tarta, in forma mare. Se asaza aluatul frumos, se asaza fasii de feta, cateva fasii de ton (optional), cateva rosii cherry intregi. Se presara cateva fire de rucola. Tarta se stropeste cu putin ulei de susan.

Se coace in cuptorul preincalzit, timp de 20 - 25 minute. Daca este rumenita frumos, e semn ca e gata si se poate scoate din cuptor. Se scoate din cuptor, se lasa putin la temperat, apoi se serveste garnisita cu rucola si cateva seminte de susan.

Este frageda, gustoasa si satioasa!

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Atentie: nu framantati excesiv, aluatul nu va mai ramane fraged, va deveni elastic la copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu rosii, feta si rucola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu unt si parmezan