mi-au placut si le-am facut! daca va plac , faceti si voi!
m-am inspirat asa: de la liana10 pentru sarpele din castravete, de la Laura Sava pt.melcisorii din sunca si castraveciori murati, si de pe ardei iute nu mai stiu exact cine a postat imi cer scuze, la ariciul din pateu.
Sarpele se face celmai simplu taind rondele de castravete si cu gura unui opahar taiati discuri de sunca/salam si cascaval cam de aceeasi marime.ungeti cu putina crema de branza ca sa stea lipite si le aranjati alternativ.Capul sarpelui va fi un capat de castravete despicat putin in varf si apoi in crapatura introduceti o ''limbuta'' de morcov sau ardei.Ochii se pot face scobind putin coaja cu cutitul sau infigand bucatele de masline/ardei.
Desigur fiecare poate pune ce vrea si puteti face si alte forme, cineva a facut crocodil am vazut.
Ariciul se face amestecand pateul cu galbenusurile, mustarul, maioneza si cascavalul ras.Se da o forma de bila alungita la un capat si se orneaza cu bucati de masline ce se infig in spinarea aricilui de pateu,ca botic punem o maslina intreaga.Din ardei/rosie facem labute si ochisori.
Melcii se fac din felii foarte subtiri de sunca presata si cascaval unse cu crema de branza lipite una peste alta si rulate.Se aseaza langa jumatati lungi de castraveciori murati in care infigem 2 scobitori drept cornite.Atunci am facut asa dar intre timp m-am gandit ca poate merge si altceva infipt ca totusi scobitorile sunt periculoase la cei mici, poate niste bucatele subtiri de morcov sau telina, ceva tare sa stea drept.