Piftie de curcan

de susu in Aperitive / Garnituri, 27 Feb 2010 | 16867 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Carne de curcan cat doriti (eu am pus aripile, gatul, ciocanelele, capul si  pielita de la un curcan mare)
  • Apa cu 2-3 degete peste carne
  • 1 capatana de usturoi
  • Cateva foi de dafin
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 albitura
  • 1 ceapa
  • Cateva boabe de piper  
  • Pentru décor:  
  • Boabe de mazare
  • Oua fierte tari
  • Gogosar murat
  • Patrunjel verde 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de curcan:

Carnea se spala si se pune intr-o oala mai mare. Cu cat se pune curcan mai mult cu atat se va inchega mai bine. Se adauga peste ea apa rece atat cat sa o acopere doar cu doua trei degete. Se pun in oala doi trei catei de usturoi pentru gust, boabele de piper, foile de dafin si legumele intregi spalate si curatate. Se lasa sa fiarba la foc mic cateva ore bune pana ce carnea se desprinde de pe oase. Daca doriti puteti verifica putin cu degetul ca zeama sa fie lipicioasa, sa fie inchegata.

Se scoate carnea cand e fiarta si se lasa zeama la racit la temperatura camerei. Se pregatesc legumele pentru ornat (eu am pus in piftie doar morcovul pentru culoare iar albitura si ceapa le-am folosit la zeama pentru gust). Le puteti taia si cu un cutit special pentru a le da o forma deosebita. Ouale se taie felii, jumatati sau sferturi. Mazarea se fierbe si se scurge de apa. Gogosarii se taie fasii sau bucati mai mici si carnea la fel. Se aseaza pe fundul unor vase: (farfurii, casolete pahare, boluri micute) toate acestea .Zeama se strecoara bine prin sita si cateva randuri de tifon si se amesteca bine cu restul de usturoi pisat si vegeta dupa gust. Se toarna peste carne si legume zeama calduta aproape racita si se da pe balcon. Dupa cateva ore se baga la frigider. Se rastoarna pe farfurii si se servesc.


Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

mamidesara 1

28.02.2010, 15:16

nu am facut piftie niciodata, o sa incerc, ca tare fain arata

susu 1

28.02.2010, 21:03

Ca sa fiu sincera nu mi-a iesit niciodata cu porc dar cea de curcan iese cat ai clipi. Nu stiu de ce dar se incheaga piftia mult mai bine cu carnea de curcan.

Bucataras Medi 1

02.03.2010, 15:41

foarte bine arata...............

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bocaditos de Platano