Ardei cu salata de sunca

de Florica in Aperitive / Garnituri, 16 Mar 2012 | 5041 vizualizari

 

Se poate servi cu snitele, pulpe, chiftele, etc.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 ardei
  • 350 gr de sunca presata
  • 6 castraveciori murati (daca sunt mari 3-4)
  • o telina medie
  • maioneza
  • sare  

Maioneza:

  • 1 galbenus crud
  • 1 galbenus fiert
  • 2-3 lingurita mustar
  • ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei cu salata de sunca:

Salata: Taiem sunca pestisori, curatem telina si o dam prin razatoarea mare, dupa care taiem castravetii murati cubulete mici/fasii si eventual razuim putin ardei. Amestecam totul, impreuna cu maioneza, adaugam sare dupa gust.

Combinatia de maioneza, sunca (mai ales daca e afumata), otetul din castraveciori si telina este grozava! Ardeii ii taiem felii mai mari si ii umplem cu salata.

Maioneza: Intr-un bol punem galbenusul crud si cel fiert, incepem sa punem ulei, cate putin, timp in care amestecam continuu in galbenus(uleiul se picura incet). Cand maioneza incepe sa devina consistenta, se poate adauga mai mult ulei La sfarsit, cand ati incorporat tot uleiul, adaugati sarea, mustarul si eventual un strop de suc de lamaie.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei cu salata de sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Aurelia 07_07 1

17.03.2012, 15:20

Super

Florica 1

18.03.2012, 13:01

Multumesc

gaby_gabytza 1

18.03.2012, 19:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]