Ardei umplut

de Ina in Mancaruri cu carne, 2 Iul 2010 | 5634 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10-12 bucati de ardei gras galben  
  • 700 g. carne toccata amestec
  • 1 cescuta cu orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4-5 linguri cu bulion
  • patrunjel  verde
  • sare
  • piper
  • smantana - optional

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umplut:

Se scoate cotorul ardeilor cu grija, apoi spalam bine ardeii si in interior, sa nu ramana seminte.

Ceapa si morcovul se toaca marunt, se calesc putin, se adauga o ceasca cu apa,  bulionul,  sare, piper  si se mai lasa  2-3 minute sa fiarba.  Spalam orezul si-l adaugam in carnea tocata, apoi punem  carnea  peste ceapa calita si lasam sa fiarba 10 minute, dupa care oprim focul.

Luam din compozitia de carne cu o lingura si umplem pe rand ardeii, pe care ii asezam in picioare in vasul in care-I fierbem.  Pentru a  nu da carnea  pe afara la fiert, punem capac ardeilor din felii de rosii sau cartof. Cum eu n-am avut la indemana rosii  dar nu am vrut sa folosesc  nici cartofi, am presarat  pesmet , rezultatul fiind unul favorabil : s-a format o crusta care a impiedicat varsarea  compozitiei la fiert.

Adaugam apa cam ¾ din inaltimea ardeilor si punem la fiert  la foc mic. Putem adauga si suc de rosii.

Se servesc calzi, cu smantana si patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

nadina73 1

04.07.2010, 21:49

super ce bine de voi ca gasiti ardei mici,eu nu gasesc numai elefantisuper buni de cand astept sa-mi trimita tavi,dar cred ca sa dus sa-i stanga si apoi mi trimite

Ina 1

04.07.2010, 22:05

Lasa ca si elefantii sunt buni, unul iti ajunge o saptamana

onuta 1

08.07.2010, 12:18

si pentru mine te rog o portie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Musaca