Ardei umpluti

de Oana in Vita, 15 Mai 2014 | 3973 vizualizari

 

Ieri mi-am bagat nasul in congelator si am dat de o punguta cu ardei pentru umplut, ultimii de asta vara si am zis sa-i pregatesc, ca acum apar in gradina si e pacat, pai nu?

 

INGREDIENTE

  • 6-8 ardei grasi pentru umplut
  • 500 g pulpa de vita (tocata)
  • un morcov
  • o ceapa
  • un ardei gras rosu
  • marar si patrunjel
  • sare si piper 
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pentru sos:
  • o cana suc de rosii facut de Irina :)
  • 2 cani cu apa
  • o ceapa, o mana rosii cherry
  • baza Mirodenia Fuchs
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Carnea am tocat-o si am amestecat-o cu ceapa taiata marunt, morcovul ras si ardeiul gras cuburi mici si am calit totul putin in 2 linguri ulei de masline, apoi am condimentat cu sare si piper. Ardeiul gras l-am scos din congelator de cu seara si l-am lasat intr-un castron in frigider. Am umplut ardeii si am pus capacele din felii de rosioare.

Am asezat ardeii intr-un vas de ceramica si am pregatit sosul. Ceapa taiata cubulete am amestecat-o cu rosiile ramase taiate cubulete, cu sucul de rosii si apa, am condimentat si am turnat totul peste ardei. 

Am pus vasul cu ardei in cuptorul incalzit, la 200 grade, cam o ora si un sfert...initial am setat la 180 de grade, ca am copt in acelasi timp si cheesecake-ul :), apoi am marit temperatura si i-am lasat pana a scazut putin si sosul iar toate legumele erau moi.

Am servit cu smantana si paine neagra, iamiii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

15.05.2014, 20:34

Tare buni!

Oana 1

15.05.2014, 22:56

Cand eram insarcinata cu Stef, am avut o perioada in care mancam zilnic! Daca ma duceam la cineva in vizita si ma intrebau ce sa imi faca bun, eu ceream ardei umpluti

robert_b 1

15.07.2014, 09:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas