Ardei umpluti

de vasimur in Mancaruri cu carne, 17 Oct 2017 | 4358 vizualizari

 

Cui nu-i plac ardeii umpluți? Sunt delicioși, se prepară foarte ușor și repede.
 
Ingredientele de mai jos sunt pentru 8 porții.

 

INGREDIENTE

  • 8 ardei mari
  • 650 - 700 g carne tocată, amestec porc și vită (poate fi doar carne de porc sau de vită)
  • 1 ceapă mare
  • 1 roșie mare (1 lingură pastă de tomate sau 1 pahar suc de roșii)
  • 1 pahar ras cu orez
  • sare de bucătărie
  • piper măcinat
  • boia de ardei dulce
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Se curăță ceapa și se spală bine, la fel și roșia. Se taie ceapa mărunt, se toarnă ulei într-o tigaie și se pune ceapa la prăjit. După ce se inmoaie ceapa, se pune și roșia tăiată mărunt și se lasă să fiarbă împreună 10 – 15 minute, amestecând ca să nu se prindă de fundul tigăi. Se ia de pe foc și se lasă la răcit.

Se alege orezul, se spală după care se pune într-o sită la scurs.

Între timp, spălați ardeii și scoateți semințele, curățați interiorul de vene, spălați și lăsați-i la scurs cu gura în jos.

După ce s-a răcit ceapa, se amestecă cu carnea tocată și 1 ou. Se pune sare, piper și boia dulce, după gust. Dacă se dorește, se mai poate pune pastă de tomate sau suc de roșii, în compoziție și se amestecă bine. Umpleți fiecare ardei cu compoziția de mai sus și așezați-i într-un vas potrivit, în așa fel încâ să nu se răstoarne. Turnați apă până ce îi acoperă și puneți să fiarbă la foc potrivit (mediu spre mic) pentru ca să nu iasă compoziția din ei. După 90 minute, se oprește focul și se lasă să se răcească cu capacul pus pe oală.

Dacă se dorește, se pot servi cu sau fără smântână. Poftă bună!

TIPS-URI

1

Dacă vă place, puteți folosi boia de ardei iute.

2

Puteți să folosiți o lingură de pastă de tomate sau un pahar de suc de roșii dacă nu aveți roșie.

3

Aveți grijă să nu ardeți ceapa, în caz contrar devine amară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu ciuperci