Baclava

de miremirc in Prajituri, 12 Apr 2011 | 14328 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g foi de placinta
  • ulei
  • Umplutura :
  • 300 g nuca macinata
  • Sirop :
  • 375 ml apa
  • 750 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 80 ml rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

  Ungem o tava de dimensiunea foilor de placinta cu ulei; punem 5 foi, unse bine fiecare, una peste cealalta, apoi nuci macinate, inca 4 foi unse fiecare cu ulei , inca un strat de nuca, ultimele 5 foi unse si ele fiecare.Am avut 14 foi de placinta in pachet.

  Dupa ce am uns si ultima foaie de placinta, taiem sub forma de romburi astfel : intai in lungul tavii, la distanta de circa 5 cm, apoi oblic, la aceleasi distante si dam la cuptor pana se rumenesc foile.

Intre timp ne ocupam de sirop.
Intr-o craticioara punem pe foc apa cu zaharul si esenta de vanilie si lasam sa fiarba pana ce siropul devine gros, apoi punem coaja rasa de lamaie; dam de pe foc cand siropul este legat si adaugam rom-ul.
Dupa ce s-a copt, peste baclava se toarna acest sirop fierbinte si se acopera cu un servet pentru 10 minute.
Putem orna fiecare romb cu fulgi de cocos sau fistic macinat.

Nu se introduce in frigider, deoarece se zahariseste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

iry-gabriela 1

27.04.2013, 20:04

asa o bunatate nu este de refuzat

nilgun 1

07.07.2013, 00:23

bune...dar mi-e dor de baclavalele facute de bunica mea, cu foi intinse, traditionale

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 09:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava