Baclava

de Lau in Dulciuri, 12 Feb 2014 | 4731 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 500 g nuci macinate
  • 200 g unt topit
  • 400 ml apa
  • 150 g miere
  • 100 g zahar
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • esenta de vanile
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Intr-o cratita punem apa cu zaharul la fiert,lasam sa fiarba pana se formeaza un sirop.

Lasam sa se raceasca cca 10 min dupa care adaugam mierea si zeama de lamaie,esenta de vanilie,amestecam pana ce se omogenizeaza,

Nucile le macinam si amestecam cu scortisoara

Intr-o tava unsa cu unt adaugam 1 foaie de placinta o ungem cu unt si adaugam a 2 foaie,ungem cu unt ,a 3 foaie,adaugam 1.2 din compozitia de nuca,adaugam alte 3 foi de placinta care le vom unge cu unt,a 2 parte de nuci,ultimele 3 foi,

Ungem bine cu unt ultima foaie si proportionam cu cutitul,

Dam la cuptorul incalzit pana se rumeneste frumos,

Adaugam siropul si lasam sa se raceasca la temperatura camerei,

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (24)

Lau 1

13.02.2014, 17:44

laura_n 1

13.02.2014, 21:28

Lau 1

14.02.2014, 10:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava