Baclava cu doua feluri de nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 15 Mai 2016 | 3778 vizualizari

 

Delicioasa :x

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta din comert
  • 50 ml ulei
  • 400 gr. nuca macinata
  • 150 gr. zahar

Siropul:

  • 200 gr. zahar
  • 400 ml apa plata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom

Decor:

  • 100 gr. nuca de cocos
  • jumatati de miez de nuca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava cu doua feluri de nuca:

Preincalzim cuptorul la 170 grade.

Foile de placinta, la temperatura camerei, se desfac din ambalaj.

Asezam prima foaie in tava, o ungem cu ulei, aseza cea de-a doua foaie, din nou ungem cu ulei, si tot asa pana suprapunem 5 foi.

Presaram nuca macinata, apoi 150 gr. zahar tos, dupa care acoperim stratul de nuca cu restul foilor unse cu ulei.

Portionam baclavaua dupa inspiratie sau preferinta, apoi asezam pe fiecare bucatica de baclava cate o jumatate de miez de nuca, peste care presaram in ploaie fulgii de nuca de cocos si dam tava la cuptor pentru 20 minute.

Siropul se prepara astfel:

-punem apa cu zaharul la foc mic, amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam zaharul vanilat si esenta de rom si lasam siropul la racorit pana se scurg cele 20 minute.

Scoatem baclavaua din cuptor, turnam siropul fierbinte peste intreaga suprafata.

Lasam sa se raceasca si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava cu doua feluri de nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (13)

Rahela Velicu 1

16.05.2016, 09:15

dulce bun!!

mamaieelena 1

18.05.2016, 23:34

simona72 1

27.05.2016, 22:42

Ador baclavaua! Faina ideea sa pui nuca de cocos!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos