Baclava greceasca

de Mitinita in Prajituri, 16 Oct 2010 | 10677 vizualizari

 

Pe cat de usoara e pe atat de buna e! Se face cu foi de placinta,dar am incercat si cu aluat de foetaj si a iesit destul de bine.

 

INGREDIENTE

  • 1 punga foi de placinta
  • 1 pachet unt 
  • 3/4 cana zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 cani nuci macinate
  • 1/2 cana apa
  • 1/4 cana suc de lamaie,proaspat stors
  • 1/4 cana miere de albine
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava greceasca:


Da drumul la cuptor.
Scoate foile de placinta,punele langa suprafata de lucru si acopera-le cu folie sau cu un prosop de bucatarie.
Unge tava cu unt si adauga prima foaie.Unge foaia cu unt si adauga urmatoarea foaie si continua tot asa pana ai folosit jumatate din foi.
Amesteca 1/4 cana de zahar cu nucile si presara pe toata suprafata foii de placinta.
Asambleaza restul foilor,neuitand a unge foile cu unt.
Inainte de a da tava la cuptor,taie in forma de romburi. Nu se taie numai pe deasupra ci pana jos,altfel e mai greu dupa ce e scoasa baclavaua de la cuptor.
Da la cuptor cam o ora pana e facuta si crocanta.
Amesteca 1/2 cana zahar cu apa,lamaia si mierea si fa un sirop.
Toarna fierbinte peste baclavaua din tava,dar nu imediat dupa ce scoti de la cuptor,cam dupa 10 minute,altfel se evapora tot siropul.
Se poate lasa peste noapte in camara,ca se se imbibe siropul,dar noi nu avem atata rabdare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava greceasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca, ciocolata si alune