Baclava greceasca

de Mitinita in Prajituri, 16 Oct 2010 | 10761 vizualizari

 

Pe cat de usoara e pe atat de buna e! Se face cu foi de placinta,dar am incercat si cu aluat de foetaj si a iesit destul de bine.

 

INGREDIENTE

  • 1 punga foi de placinta
  • 1 pachet unt 
  • 3/4 cana zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 cani nuci macinate
  • 1/2 cana apa
  • 1/4 cana suc de lamaie,proaspat stors
  • 1/4 cana miere de albine
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava greceasca:


Da drumul la cuptor.
Scoate foile de placinta,punele langa suprafata de lucru si acopera-le cu folie sau cu un prosop de bucatarie.
Unge tava cu unt si adauga prima foaie.Unge foaia cu unt si adauga urmatoarea foaie si continua tot asa pana ai folosit jumatate din foi.
Amesteca 1/4 cana de zahar cu nucile si presara pe toata suprafata foii de placinta.
Asambleaza restul foilor,neuitand a unge foile cu unt.
Inainte de a da tava la cuptor,taie in forma de romburi. Nu se taie numai pe deasupra ci pana jos,altfel e mai greu dupa ce e scoasa baclavaua de la cuptor.
Da la cuptor cam o ora pana e facuta si crocanta.
Amesteca 1/2 cana zahar cu apa,lamaia si mierea si fa un sirop.
Toarna fierbinte peste baclavaua din tava,dar nu imediat dupa ce scoti de la cuptor,cam dupa 10 minute,altfel se evapora tot siropul.
Se poate lasa peste noapte in camara,ca se se imbibe siropul,dar noi nu avem atata rabdare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava greceasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghinde dulci sa tot mananci