Bagheta umpluta Nicoise

de Oana in Ton, 23 Sep 2012 | 4852 vizualizari

 

De cand am descoperit senvisul asta, la doua zile il preparam si mancam a doua zi dimineata, la birou, este senzational! Reteta este din revista GoodFood. De exceptie!

 

INGREDIENTE

  • o bagheta lunga
  • o cutii de ton bucati in apa
  • o lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura maioneza light
  • 3 rosii taiate felii
  • 3 oua fierte tari
  • 12 masline kalamata fara samburi
  • 8 fileuri ansoa
  • frunze de busuioc proaspat sau busuioc uscat
  • Dressing:
  • o ceapa rosie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic alb
  • 1 lingura mustar Dijon
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bagheta umpluta Nicoise:

Se prepara dressingul, amestecand ceapa taiata marunt cu uleiul de masline, otetul si mustarul. Se lasa putin la rece pana se pregatesc celelalte ingrediente.

Tonul se scurge de apa si se stropeste cu zeama de lamaie, apoi se amesteca cu maioneza.

Bagheta se taie pe jumatate in lungime, dar nu de tot. Se poate scoate o parte din miez sau se poate presa cu mana.Se unge cu dressingul. Se aseaza deasupra tonul, feliile de rosii, feliile de oua, maslinele si fileurile de ansoa. Eu am presarat peste rosii busuioc uscat.

Se ruleaza strans in folie de aluminiu si se lasa la rece pana a doua zi. este senzationala dupa ce a stat la rece, foarte suculenta si buna rau! dar se poate manca si imediat, depinde de pofticiosii din jur :) Noi am facut si pe post de senvis cu felii de paine integrala cu seminte, la fel de bun si-asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bagheta umpluta Nicoise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata Nicoise