Baigli cu mac

de cocolina in Prajituri, 25 Apr 2012 | 4641 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 10 g drojdie proaspata
  • 250 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 125 g margarina
  • coaja de lamaie rasa
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu mac:

Se prepara maiaua din 100 ml lapte caldut, drojdia si o lingurita zahar. Intr-un castron se pune faina, oul, coaja de lamaie, 50g zahar, maiaua si se framanta un aluat.Topim margarina si o adaugam la aluat(margarina nu trebuie sa fie fierbinte). Se framanta bine pana se desprinde de pe maini. Se acopera castronul si se lasa la dospit cam 30 minute la caldura.

Intre timp preparam umplututa:se pune pe foc 150 ml lapte,2 plicuri zahar vanilat si 150g zahar.Mestecam bine iar cand zaharul sa topit adaugam 150g mac macinat  se lasa sa se raceasca. Aluatul se imparte in doua si se intinde cu sucitoare dandu-i o forma dreptunghiulara. Se pune jumatate din mac se intinde pe toata foaia cu o lingura si apoi se ruleaza. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie copt se ung cu ou si se baga la cuptor pana se rumenesc bine.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert baigli cu nuca si mac