Bifes de vanat cu sos Mirandeza si mandioca prajita

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 11 Sep 2013 | 4109 vizualizari

 

Va dau o reteta de-a mea preferata de aici, la care am asistat de mai multe ori si pe care mereu o mananc cu placere. Aici mereu folosim carne de vanat si ca garnitura mandioca (un fel de cartof de aici) dar voi puteti inlocui vanatul cu vitel si mandioca cu cartofii prajiti in acelasi stil.

 

INGREDIENTE

  • 1 mandioca media (sau 3 cartofi)
  • 6 felii mai mici si subtiri de vanat (sau de vitel)
  • 4-5 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • otet balsamic (4-5 linguri)
  • vin alb pentru marinata
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bifes de vanat cu sos Mirandeza si mandioca prajita:

- Pregatim mandioca; o curatam si o taiem bastoane potrivit de groase pe care le fierbem pe jumate in apa cu sare. (Daca nu aveti puteti folosi cartofi, pregatiti la fel). Scurgem si lasam sa se raceasca putin,: se prajesc in baie de ulei inainte sa fie gata carnea cu 3 minute.

- Carnea se tempereaza cu sare si piper si se stropeste cu vin alb. Se tine asa la rece cca 1 h

- Preparam carnea inainte de a fi servita. Intr-o tigaie gril prajim feliile de carne pe ambele parti dupa preferinta (mai in sange sau bine facute).

- Separat intr-o tigaie punem ulei de masline si usturoiul pisat , calim putin cat sa capete gust si putina culoare si adaugam otet balsamic (de vin rosu). Turnam peste feliile de carne scoase pe un platou si servim alaturi de mandioca (cartofi) si eu am mancat cu un fel de mancare tipic (verdeturi) Jumboa. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bifes de vanat cu sos Mirandeza si mandioca prajita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sylvia 1

23.11.2013, 15:03

tare imi place reteta asta de obicei eu apar cu denumiri de care nu a auzit nimeni dar trebuie sa recunosc ca m-ai depasit, am citit titlu si habar nu avea ce contine bravo tare buna trebuie sa fie

cristeena20 1

23.11.2013, 20:22

Multumesc silvia draga..de fapt reteta asta a inventat-o sotul meu aici. Avem multa carne de vanat..un fel de caprioara si a trebuit sa inventeze ceva sa aiba trecere la clienti..ceva rapid si bun. Si acum a devenit reteta preferata a mutlora, chiar si a mea.

cristeena20 1

23.11.2013, 20:26

Ruxy..e un fel de caprioara , ceva de pe aici...si uneori aduc un fel de magar salbatic) ideea e ca e buna carnea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura din carne de mistret