Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.
Intre timp, se prajeste baconul intr-o cratita din fonta (sau cu pereti inalti, potrivita si pentru cuptor), la foc mediu pana devine crocant. Se scoate pe o farfurie, pastrand grasimea in cratita.
Se taie carnea in bucati de marime potrivita si se usuca cu un prosop. Se da focul la mediu spre mare, iar cand uleiul incepe sa devina foarte ferbinte, se adauga bucatile de carne, pe rand, avand grija ca bucatile de carne sa aiba loc intre ele. Se rumenesc pe toate partile, pana prind o culoare bruna. Se transfera in farfuria cu bacon. Se procedeaza la fel cu restul de carne.
In grasimea din cratita, se soteaza morcovul si ceapa. Se arunca grasimea in care au fost sotate, daca mai ramane.
Se adauga carnea si baconul inapoi in cratita, impreuna cu faina, sare si piper, se amesteca bine, avand grija ca bucatile sa fie acoperite complet de faina.
Se introduce cratita in cuptor, pe raftul din mijloc si se lasa 4 minute, apoi se amesteca si se mai lasa inca 4 minute. Se reduce temperatura cuptorului la 150-130 de grade Celsius.
Se transfera cratita inapoi pe aragaz, se adauga vinul, indeajuns de multa supa astfel incat carnea sa fie abia acoperita, cimbrul, foaia de dafin, pasta de tomate si usturoiul. Se aduce la punctul de fierbere pe aragaz, se acopera cu un capac si se introduce in cuptor, pe raftul inferior, unde va ramane 3-4 ore.
Intre timp, se soteaza ciupercile feliate si uscate, in putin unt, pana devin aurii. La final, se adauga ceapa verde. Se pastreaza intr-o farfurie pana la momentul folosirii.
Daca se foloseste si mini ceapa, se curata de coaja si se soteaza in grasime de porc sau unt, pana devine aurie.
Cu ajutorul unei site, se scurge sosul preparatului intr-o craticioara si se aseaza carnea pe un platou, impreuna cu ciupercile si ceapa.
Sosul se reduce pe aragaz, 1-2 minute, indepartand grasimea de la suprafata. Se toarna apoi pe carne si presara cu patrunjel tocat.
1
Delicios cu piure de cartofi, paste sau orez.