Bors de curcan

de ianculubita in Ciorbe, 27 Mar 2011 | 6412 vizualizari

 

Recomand acest bors facut pentru ziua de Paste,persoanelor care nu agreaza carnea de miel;bineinteles ca aceasta reteta poate fi folosita oricand

 

INGREDIENTE

  • 3aripi de curcan
  • 1ceapa
  • 1morcov
  • 1ardei gras colorat
  • 1ardei iute
  • 1cutie de rosii in bulion
  • 1telina mica
  • 1l de bors proaspat
  • 2leg.de leustean
  • sare
  • 1ou
  • faina pentru taietei

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de curcan:

In primul rand,fac taieteii dintr-un ou,sare si faina cat cuprinde pentru un aluat suficient de tare pentru a fi intins cu sucitorul;

intind o foaie subtire,pun faina pe ea,o rulez,o tai in fasii subtiri,le cern de surplusul de faina apoi pun taieteiii pe o hartie si-i dau deoparte pana este gata borsul;

aripile curatate,parlite,spalate,portionate,le dau in cateva clocote,le scot,le spal bine apoi le pun din nou la fiert in apa rece;

cand incepe sa clocoteasca adaug legumele taiate foarte marunt si las la fiert cu capac la foc mic;

dupa 20-30min. adaug rosiile taiate daca nu sunt,dupa cateva minute,borsul pe care l-am fiert in alt vas,leusteanul taiat marunt,potrivesc de gust iar cand incepe sa clocoteasca adaug taieteiii;

cand acestia s-au ridicat la suprafata,semn ca sunt fierti,inchid focul si amestec cu 1-2 oua batute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume