Bors de sfecla ( sfecolinic )

de Anastasia in Supe/Ciorbe, 21 Mar 2010 | 5712 vizualizari

 

Un bors nemaipomenit de gustos si sanatos foarte populat in tarile postsovietice ( sfecolinic )!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. carne de pasare, vita s-au de porc 
  • 150 gr fasole
  • dafin , piper, boia , busuioc , cimbru , sare dupa gust
  • 3 cepe
  • 1 morcov mare
  • 1kg sfecla dulce
  • 1 radacina de patrunjel
  • 3 cartofi potriviti
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura cozi cu frunze de sfecla 
  • 2 crengute de leustean
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de sfecla ( sfecolinic ):

1. carne de pasare s-au de porc 500~700 gr se fierbe aparte supa la o cratita de 5 litri se ea spuma
150 gr fasole se pun sa se umfle peste noapte in apa si se fierb pina cind sint aproape gata apoi se adauga la bulionul de carne.

2. adaugati contimentele
dafin , piper, boia , busuioc , cimbru , sare dupa gust se adauga la supa dupa ce luati spuma de pe carne.

3. 3 cepe se taie si se rumenesc un pic intr-un ceaun aparte .

4. 1 morcov mare dat prin razatoare mascata / 1kg sfecla dulce cu 1 radacina de patrunjel date prin razatoare , 3 cartofi potriviti taiati cuburi toate se adauga la ceapa pe rind si se inabusa cu capac la foc potrivit pina lasa suc , dupa ce ati inabusit bine legumele in ceaun le adaugati in supa de carne.

5. 1 legatura de patrunjel /1 legatura cozi cu frunze de sfecla  /2 crengute de leustean se taie si se adauga la sfarsit in bors pentru 2 minute sa fiarba ,apoi se stinge focul.

6. se serveste cu smantana si verdeturi !

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de sfecla ( sfecolinic )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarbusca cu zer de oaie