Bors de varza

de marcela1979 in Ciorbe, 18 Apr 2013 | 4136 vizualizari

 

Este foarte bun

 

INGREDIENTE

  • 200 gr costita afumata
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1/4 telina radacina
  • 200 ml bors de casa
  • 100 gr pasta de rosii
  • 1 buc varza alba
  • 1/2 varza rosie
  • 1 legatura de marar
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de varza:

Intr-o oala se pune la fiert costita afumata. Se ia spuma ce se formeaza. Ceapa, morcovii, telina si ardeiul se spala, se curata si se taie cubulete. Varza alba si varza rosie se taie fideluta. Cand este costita pe jumatate fiarta se adauga ceapa, apoi morcovii, telina si ardeiul. Se lasa sa fiarba. Se adauga varza rosie si se lasa sa fiarba, apoi se adauga varza alba. Cand sunt toate fierte se adauga pasta de rosii. Se da un clocot, apoi se adauga sare si piper dupa gust si la final borsul fiert. Se presara marar verde si se mai lasa sa dea un clocot. Se opreste focul si se serveste cu ardei iute sau cu catei de usturoi daca va place. Mie imi place cu catei de usturoi.

TIPS-URI

1

Varza rosie se pune prima si se lasa sa fiarba un pic mai mult fiind mai tare

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

CookieMonster 1

18.04.2013, 21:41

fain!!

Rocsi 1

18.04.2013, 22:37

ionela2682 1

19.04.2013, 09:17

ce culoare frumoasa!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza acra cu afumatura