Iată un desert festiv și delicios pe care îl poți pregăti foarte ușor pentru masa de sărbători și nu numai.
Pentru acest Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători, ai nevoie de doar câteva ingrediente: aluat foietaj, cremă de ciocolată, crema de fistic, alune și ou.
Cum se prepara acest Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători:
Preîncălzește cuptorul la 190 grade C.
Tapetează cu hârtie de copt tava de la aragaz. Așază prima foaie de aluat foietaj în tavă. Pune crema de ciocolată și întinde-o în strat egal pe toată suprafață aluatului. Pune puțină cremă de fistic din loc în loc și presară arahidele tocate mărunt. Așază a doua foaie de aluat foietaj, presând ușor ca să adere la cremă. Decupează sub formă de triunghi, apoi crestează fâșîi subțiri pe care le răsucești astfel încât să iasă forma de brăduț. Din bucățile rămase, decupează steluțe, om de turtă dulce sau forme pe gustul tău și așază-le peste brăduț.
Unge totul cu ou bătut.
Coace brăduțul în cuptorul preîncălzit, la 190 grade C, pentru aproximativ 20 de minute sau până se rumenește frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă brăduțul la răcit, apoi pudrează-l cu zahăr pudră.
Este un desert foarte rapid și ușor de făcut, iar gustul îi va cuceri cu siguranță atât pe cei mici, cât și pe cei mari.
Din seria rețetelor rapide pentru sărbători,îți recomandăm și rețeta de Salam de biscuiți cu fistic, delicios sau varianta de Salam de biscuiți cu ciocolată, aromat și bun.
Poate te tentează și rețeta de Cornulețe fragede cu untură.