Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 23 Ian 2025 | 175 vizualizari

 


Andra Mihail ne împărtășește rețeta de branzoaice sărate, prăjite în baie de ulei, așa cum se fac în zona ei dobrogeană.
Pentru aceste Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană, sunt necesare ingredientele următoare: făină, drojdie, telemea, brânză de vaci, ouă. 

 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană
  • aluat:
  • 400 g făină de grâu
  • 5 g drojdie uscată
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 25 ml ulei
  • 220-250 ml apă călduță
  • 1 lg oțet
  • 400 g telemea
  • 100 g brânză de vaci
  • 3 ouă
  • sare, după gust
  • ulei pentru prăjit
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană:

Cum se prepara aceste Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană:

Pune făina în bolul robotului, adaugă drojdia uscată și amestecă ușor. 

Pune sarea, zahărul, apoi adaugă apa călduță, oțetul și putin ulei.

Începe frământarea de la o viteză mică, apoi, pe măsură ce se omogenizează ingredientele, poți mări viteza. Încorporează și restul de ulei. 

Scoate aluatul și pune-l în alt bol mare, apoi acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l la dospit până își dublează volumul.

Între timp, rade telemeaua și pune-o într-un bol, adaugă brânza de vaci și ouăle. Amestecă bine toate ingredientele și potrivește gustul cu sare, dacă e nevoie.

Scoate aluatul pe un blat de lemn înfăinat și împarte-l în 8 -9 porții. Modelează fiecare porție sub formă de bilă, apoi întinde-o în strat subțire și așază o lingură de umplutură de brânză. Pliază aluatul și formează o plăcintă pe care o sigilezi la margini cu ajutorul unei furculițe.

Procedează la fel cu toate, apoi prăjește plăcintele pe ambele părți, în baie de ulei încins. Scoate-le pe un platou cu hârtie de masă ca să absoarbă excesul de ulei. 

Servește-le calde, sunt absolut grozave!


Daca ti-a placut reteta noastra "Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (3)

RODIMUR 1

23.01.2025, 11:50

Ce bunătate! Și eu vreau să fac în zilele următoare niște plăcinte ardelenești cu brânză sărată, sunt pe gustul nostru...

MotanLaOale 1

23.01.2025, 12:02

vasimur 1

23.01.2025, 14:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tartine cu creveti