Branzoici

de nico_nico in Prajituri, 26 Oct 2016 | 4081 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aproximativ 30 bucati:
  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina,
  • 2 oua,
  • 50gr drojdie
  • 250 ml lapte
  • 100 gr margarina,
  • 2 maini de zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat.
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 kg branza dulce,
  • coaja de la o lamaie rasa,
  • stafide(optional),
  • 5 linguri de zahar,
  • 2 oua,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri de gris.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoici:

Pentru aluat se pune prima data intr-o cana drojdia cu putin zahar si 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut, se lasa sa dospeasca.Separat se incalzeste restul de lapte si se adauga margarina ca sa se topeasca si se adauga restul ingredientelor si maiaua dospita. Se framanta un aluat pana se desprinde de pe vas(daca mai este nevoie adaugi apa calduta) si se lasa sa creasca cam 1 ora. Aluatul se imparte in doua si se intinde fiecare foaie apoi se taie in patrate si se umplu cu umplutura de branza.

Pana dospesc patratelele putin  preparam umplutura astfel:laptele se pune la fiert cu zaharul se adauga grisul pana se ingroasa si apoi se adauga peste branza amestecata cu coaja de lamaie,1ou+albusul de la celalat, zaharul vanilat si daca vrei si stafidele.Se obtine o compozitie cremoasa care se pune pe fiecare patrat se aduna colturile si se pun intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Iti ies cam 30 bucati.In tava nu se pun lipite ci se lasa putina distanta si se ung cu galbenusul+2 linguri de lapte.Se lasa in tava la dospit cam 15 minute si se introduce in cuptorul preincalzit 15 minute.Se lasa la copt cam 30-40 minute(depinde de cuptor). Dupa ce s-au copt se lasa putin la racit apoi se tavalesc prin zahar praf amestecat cu vanilie(sau zahar vanilat).  

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Rocsi 1

26.10.2016, 21:10

Oare cui nu ii plac? Mie da, mai ales ca sunt cu branza dulce si daca sunt si calde, sunt perfecte!

MotanLaOale 1

27.10.2016, 08:59

mirela0911 1

01.11.2016, 10:11

Astea sunt tare bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura coca rasa cu magiun sau gem de prune