Briam (Legume de vara la cuptor cu branza Feta si sos de rosii)

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 21 Apr 2018 | 3392 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ulei de masline
  • 1 vanata mare
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 800 grame cartofi
  • 6 rosii
  • 2 dovlecei
  • 300 ml passata
  • 1 lingura oregano uscat
  • 15 grame patrunjel tocat
  • 100 grame branza Feta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briam (Legume de vara la cuptor cu branza Feta si sos de rosii):

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.

Vanata se taie in jumatate longitudinal, apoi in felii si se gatesc pe un gratar fierbinte, unse cu putin ulei de masline. Se pot si praji in baie de ulei.

Ceapa si usturoiul se taie julienne si se soteaza in putin ulei, 5 minute.

Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Rosiile si dovleceii se feliaza. 

Se adauga cartofii, ceapa, usturoiul vinetele, rosiile, dovleceii, passata si 200 ml de apa intr-un bol. Se adauga sare, piper, oregano si patrunjelul si se amesteca cu grija. 

Se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor, se stropeste cu ulei si se presara branza Feta deasupra.. Se gateste in cuptor 30 de minute, apoi se reduce temperatura la 200 de grade C si se mai lasa 20-30 de minute.

Se lasa putin la racit inainte de a fi servit. 

Delicios cu friptura de porc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briam (Legume de vara la cuptor cu branza Feta si sos de rosii)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ratatouille, un altfel de ghiveci de legume