Briose cu dovlecel si branzeturi

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 23 Iul 2016 | 6555 vizualizari

 

O reteta de briose aperitiv tare faina. I-am lasat pe ai mei sa manance si apoi i-am intrebat daca le-a placut. Cica da, sunt foarte bune, au branzica, sunt pufoase. I-am intrebat daca au simtit si altceva in ele si ei, cica nu. Cand le-am zis ca am pus si dovlecel, nu le-a venit sa creada, cica nu l-au simtit deloc. Asa ca, daca cuiva din familia voastra nu ii place dovlecelul, il puteti pacali cu astfel de briose ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel (270 gr a avut)
  • 3 oua
  • 80 gr cas de vaca
  • 80 gr mozzarella
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri smantana groasa
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 crengute marar verde
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu dovlecel si branzeturi:

Decojim dovlecelul, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Presaram putina sare pe el, apoi il punem intr-o sita si il lasam sa se scurga. Casul si mozzarella le trecem prin razatoarea cu ochiuri mari. Intr-un bol mixam ouale spuma, adaugam smantana, sare si piper. Adaugam branzeturile rase, apoi punem faina, praful de copt si pesmetul. Dovlecelul il luam din sita, il mai stoarcem bine si intre maini, apoi il incorporam in compozitia de mai sus. La final, tocam marunt mararul si il amestecam in compozitia ce am obtinut-o. Ungem 6 vase mici de ceramica (ramekine) cu putin ulei. Punem compozitie in toate vasele, in mod egal. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute, pana sunt rumenite deasupra dar sunt bine coapte (oricum facem testul cu scobitoarea inainte sa le scoatem). Cand sunt gata, le scoatem din cuptor, le lasam putin sa se racoreasca, apoi servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dovlecel si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (31)

Rocsi 1

01.08.2016, 21:43

Vanessa, multumesc >D:<

navidad_2017 1

10.02.2018, 09:53

Delicioase! Foarte spornice si foarte usor de facut! Am copt peste 100 de buc. in forme de mini-muffins captusite cu cosulete de hartie (le-am oferit ca "finger food" la un bufet organizat la biserica noastra parohiala); au disparut toate cu viteza luminii si deja am dat reteta de cel putin 20 de ori mai departe. Am folosit branza Emmental in loc de cas/ mozzarellau; s-au pastrat proaspete aproape 1 saptamana, in cutii de plastic inchise etans, tinute afara pe terasa, la 3 - 4°C. Multumim ptr reteta!

Rocsi 1

10.02.2018, 19:26

Navidad, ma bucur nespus ca ai incercat reteta si ca a fost un succes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

ULTIMELE COMENTARII

bobtilt

Търсите вълнуващо казино изживяване? Посетете https://onlinecasinobg.net/ – вашият пътеводител в света на онлайн хазарта в България за 2025! Сайтът предлага задълбочени ревюта, сравнения на бонуси и полезни съвети за избор на най-добрите платформи. От слотове като Starburst и Gonzo’s Quest до игри на живо като Lightning Roulette, ще намерите всичко за безопасна и печеливша игра. С информация за плащания чрез PayPal, Skrill, Neteller или криптовалути, както и за прогресивни джакпоти като Mega Moolah, този ресурс е задължителен за всеки играч!

Cozonac cu nuca si cacao

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv