Briose cu piure de dovleac

de divainbucatarie in Prajituri, 5 Ian 2011 | 4651 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 90 g piure de dovleac
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri zahar brun
  • 5 linguri de apa
  • 70 g zahar
  • 1 ou
  • 130 g faina+faina pentru tapetare forme
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 varf de sare
  • 2 linguri de lapte
  • 30 g unt topit + unt topit pentru tapetare forme
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu piure de dovleac:

Pentru inceput pregatim pireul de dovleac. Dovleacul dat prin razatoare il fierbem cu 5 linguri de apa, scortisoara si 2 linguri de zahar brun. Il vom fierbe pana devine ca o pasta. Daca este nevoie mai adaugati apa si fierbeti pana scade apa si obtinem o crema cu aspect de pasta. Luam pireul de pe foc si il lasam sa se raceasca.

In acest timp mixam oul si zaharul pana isi dubleaza volumul.Adaugam laptele si untul topit si amestecam pentru a omogeniza compozitia.Punem apoi peste acestea pireul de dovleac. Integram apoi in compozitie faina pe care am amestecat-o cu praful de copt in prealabil.Tapetam formele de briose cu unt topit si faina. Turnam compozitia in formele de briose fara a umple formele pentru ca acestea vor creste.Briosele le vom coace 15 minute in cuptorul preancalzit la 180°C.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu piure de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Mai mult lunga decat lata"