Vă invit să încercați un cheesecake delicios și foarte ușor de preparat.
Pentru acest Cheesecake cu dovleac si mascarpone - Deliciu fin si aromat, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: biscuiti, nuca, unt, branza mascarpone, dovleac, zahar, oua, amidon, scortisoara.
Cum se prepara acest Cheesecake cu dovleac si mascarpone - Deliciu fin si aromat
Dovleacul se taie felii și se coace la 200 grade C, pentru 30 de minute, apoi se lasă să se răcească complet. După ce s-a răcit, se curăță de coajă și se scurge de zeamă. Cu ajutorul unui blender, se pasează pulpa de dovleac pana obtineti un piure fin.
Se pregătește blatul pentru cheesecake: într-un blender se pun biscuiții și se pornește blenderul pentru câteva secunde până se obține o compoziție nisipoasă. La fel se procedează și cu nucile. Se adaugă untul topit și se amestecă până când se omogenizează compoziția. Se toarnă compoziția într-o tavă cu fund detașabil tapetată cu hârtie de copt și se presează cu un pahar compoziția, astfel încât să obțineți un blat compact.
Într-un bol încăpător se pune crema de brânză și zahărul și se mixează. Se adaugă ouăle unul câte unul, amestecând foarte bine după fiecare, apoi se adaugă piureul de dovleac, amidonul, scorțișoara și esența de portocală și se amestecă din nou.
Se toarnă compoziția peste blatul din tavă.
Se dă cheesecake-ul la cuptorul încins la 170 de grade C, pentru 60-70 de minute, până când se rumenește frumos și va fi ferm. Se lasă să se răcească complet, pentru minim 2-3 ore înainte de a-l tăia.
Se decorează după imaginație.
Din seria deserturilor de toamna, îți recomandăm și rețeta de Chec cu dovleac și nuci, foarte aromat și bun sau varianta de Gogoși cu dovleac.
Încearcă și rețeta de Plăcinte de post cu dovleac.
1
să puneți tava într-o tavă mai mare, de cuptor, deoarece va curge grăsimea din blatul de biscuiți pe marginea tăvii.