Briose de ciocolata cu dragoste

de Anastasia in Prajituri, 31 Aug 2011 | 8911 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 130 gr. zahar
  • 100 gr. unt moale
  • 180 gr. faina
  • 150 gr. lapte
  • 200+50 gr. ciocolata
  • 50 gr. nuca ( se pot folosi orice nuci care va plac ) 
  • 1 vanile
  • 1 praf de copt
  • Pentru decor am folosit:
  • 100gr. de ciocolata amaruie,
  • mure si capsune,
  • praf de cacao,
  • inghetata,
  • menta,
  • margelute aurite pentru decorarea deserturilor.
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de ciocolata cu dragoste:

1. Se mixeaza ouale cu zaharul pana se albesc ca o crema.

2. Se adauga untul moale, 200 gr. de ciocolata topita in lapte fierbinte.

3. Faina cernuta cu praful de copt si vanilia, nucile si cele 50 gr. de ciocolata maruntite de marimea potrivita unui bob de fasole.

4. Compozitia obtinuta se imparte in forme pentru briose unse cu unt si infainate cu faina in prealabil, compozitia se portioneaza, lasand un sfert din forma libera pentru crescut.

5. Briosele se dau in cuptorul preaincalzit la 180 grade Celsius pentru 15 minute pe raftul din mijloc a cuptorului.

Decorarea:

1. Pentru realizarea bastonaselor din ciocolata, topiti 100 gr. de ciocolata la bain-marie, o turnati peste un platou de sticla sau pe o suprafata de fier ( planul de lucru sa nu fie de lemn ), o intindeti cu spatula pentru imbracat tortul sau cu lama pentru constructii ( folosita doar in scopuri pentru cofetarie, noua si curata ), sau cu un cutit lat, stratul de ciocolata intins, trebuie sa fie de 1 milimetru grosime, asteptati pana ce se intareste ciocolata si o impimgeti cu o lama pentru constructie tinand-o perpendicular planului de lucru, impingeti lama de la sine in asa fel ca sa se roteasca un bastonas.

La acest link filmuletul cum am facut bastonasele din ciocolata pentru decor !

http://www.youtube.com/watch?v=IWbzUKdazl4

2. Peste briose se pune cate un bastonas de ciocolata, se pudreaza cu cacao si se pun cateva pomusoare de mure, capsune si cate o frunzulita de menta.

3. Al doilea mod de ornare, se taie capacelul briosei, se pune cate o bila de inghetata, murele si capsunele, frunza de menta si se acopera cu capacelul briosei peste decor.

Mod de servire:

Se serveste calda langa o cafea :)

Este o reteta deosebita pentru ca veti simti toata savoarea ciocolatei si a nucilor intr-o briosa pufoasa si calduta ;)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de ciocolata cu dragoste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu ciocolata si gem de zmeura