Briose de ciocolata cu umplutura de Almette si ciocolata alba

de Miha in Prajituri, 30 Mai 2010 | 9198 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 280 g faina
  • 40 g cacao
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 160 g zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 260 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 100 g branza Almette
  • 100 g ciocolata alba
  • esenat de vanilie
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de ciocolata cu umplutura de Almette si ciocolata alba:

Umplutura:

Crema de branza se mixeaza impreuna cu ciocolata topita si esenta de vanilie. Se lasa deoparte, pana este gata aluatul.

Briose:

Se amesteca ingredientele uscate, faina, cacaoa, bicarbonatul de sodiu si zaharul.

Se amesteca laptele cu frisca lichida si esenta de vanilie si se toarna usor peste ingredientele uscate. Se amesteca putin, cat sa se absoarba lichidul. Aluatul trebuie sa ramana cu ceva cocoloase.

Formele de briose se umplu cam 1/3 cu aluat, se pune cate o lingurita de umplutura (care intre timp se va intari) , apoi se acopera cu aluat.

Se dau la cuptor la foc mediu, pentru cca 25 de minute.

Se orneaza cu zahar pudra.

Sursa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de ciocolata cu umplutura de Almette si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de ciocolata