Briose - gogosi

de katty in Dulciuri, 16 Noi 2014 | 4707 vizualizari

 

Daca aveti chef de un dulce rapid aceste briose pica numai bine .

 

INGREDIENTE

  • 140 gr zahar pudra +pentru ornat
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 ml iaurt
  • 2 oua mari , batute
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 140 gr unt topit +pentru uns formele de briose
  • 12 lingurite gem de zmeura , trecut prin sita , pentru a inlatura semintele(eu am folosit de afine)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose - gogosi:

Se încinge cuptorul la 190° C . Se unge uşor cu unt o tavă de brioşe cu 12 găuri (sau se foloseşte una din silicon). Se pun 140g de zahăr, făina şi bicarbonatul într-un castron şi se amestecă. Se bat iaurtul, ouăle şi vanilia într-o cană. Se răstoarnă, împreună cu untul topit în bolul cu ingrediente uscate şi se încorporează rapid cu o lingură de metal, până se omogenizează. 

Se împart două treimi din amestec în găurile de brioşe. Cu atenţie, se adaugă câte o linguriţă de gem în centrul fiecărei găuri, apoi se acoperă cu aluatul rămas.Se coc 16-18 minute, până cresc, devin aurii şi elastice la atingere. Se lasă brioşele la răcit cinci minute înainte să fie scoase din forme.

Se dau prin zahăr pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose - gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata