Brownie cu nuci

de artyandra in Prajituri, 13 Sep 2014 | 4087 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr ciocolata neagra pentru prajituri
  • 200 gr unt
  • 80 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 7 gr praf de copt
  • 4 oua
  • o mana de nuci curatate
  • 3 patratele de ciocolata de la frigider
  • esenta de vanilie sau de migdale
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie cu nuci:

Se bat ouale cu zaharul pana devine o crema.

Intr-o craticioara se topeste untul la foc mic.

Se adauga ciocolata rupta in bucatele si se amesteca binepana se topeste in totalitate.

Toata aceasta operatiune se poate face la baine-marie.

Se opreste focul si se adauga ouale putin cate putin, amestecand incontinuu.

Se adauga esenta de vanilie sau migdale (dupa preferinta).

Nucile rupte in bucatele mai mici si se amesteca cu faina si praful de copt si se incorporeaza treptat la crema de ciocolata.

Se amesteca usor cu telul (ca sa nu se formeze cocoloase) pana devine o crema omogena si uniforma.

Se rastoarna intr-o tava unsa cu unt si se coace la 180 grade Celsius timp de 20 minute.

Inainte de a o da la cuotor, patratelele de ciocolata din frigider se maruntesc cu un cutit si se adauga peste compozitie.

Se lasa sa se raceasca si se serveste cu inghetata de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

MOKUSKA 1

13.09.2014, 19:14

foarte bună prăjitura

- Andreea - 1

13.09.2014, 21:28

O bunatate

MotanLaOale 1

14.09.2014, 00:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de capsuni si frisca