Bucătăria lui Jamie: piersică friptă cu şuncă de vită (sau cu prosciutto)

de Bucataras in Vita, 27 Apr 2009 | 7591 vizualizari

 

Inedit. Asta este cuvintul care defineste aceasta reteta. Cum se prepara:

 

INGREDIENTE

  • o piersica
  • rozmarin proaspat
  • prosciutto
  • sunca de vita
  • ulei de masline
  • sare
  • otet
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucătăria lui Jamie: piersică friptă cu şuncă de vită (sau cu prosciutto):

Se toaca marunt, cu cutitul, rozmarin proaspat. Se pune intr-un mojar si se amesteca acolo cu putin ulei, sare si piper. Piersica se taie in doua jumatati si i se scoate simburele, apoi este “tavalita” in sosul din mojar. Se pune pe gratar si cind se rumeneste este ok de pus in farfurie.

TIPS Jamie: in acest moment, daca-i alaturati doua cupe de inghetata obtineti un desert delicios. Puteti folosi in loc de piersica si para, caisa ori prune. Se pudreaza cu putin zahar vanilat

Deci avem piersica rumenita pe gratar, acum facem dressingul: 3 parti ulei, o parte otet, o lingura de iaurt (sau smintina), sare, piper. Se amesteca la shaker.

Folosim rucola sau tarhon pentru a face o salata.

TIPS Jamie: Rucola si tarhonul sint condimente excelente pentru carnea de vita.

Finalul: asezam sunca intr-o farfurie, punem piersica fripta deasupra, iar peste aceasta salata de rucola (+/- tarhon, cum vrem). Turnam dressingul si mai presaram citeva cubulete de brinza. Spectacol !


Daca ti-a placut reteta noastra "Bucătăria lui Jamie: piersică friptă cu şuncă de vită (sau cu prosciutto)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Felii de muschi de vita cu prosciutto crudo si frunze de salvie.