Multumesc Iuliei pentru ca mi-a fost colega de apartament si pentru aceasta reteta care a facut anii studentiei mai dulci.
Separi ouale si procedezi ca pentru blatul de tort: bati albusurile, adaugand zaharul, apoi galbenusurile, unul cate unul, uleiul, in fir subtire si, in loc de faina, grisul.
Adaugi ciocolata rasa si amesteci usor prin rasturnare. Pui intr-o cratita mai inalta, tapetata cu faina. Dai la cuptorul incins. Dupa vreo 10 minute, verifici: daca a inceput sa prinda forma si nu mai e lichid, torni cu polonicul, incet, 1 l lapte fierbinte (musai!). O sa se dezumfle putin, dar nu e bai.
Dai iar la cuptor, dupa 5-10 minute pui si restul de lapte si lasi la cuptorul stins pana se raceste. O dai la frigider apoi. Se serveste in castronele, cu lapte din plin.
1
In loc de ciocolata poti pune stafide inmuiate in rom, bucatele de rahat sau fructe confiate.
2
E betiva pentru ca e imbatata cu lapte; si eu m-am intrebat prima oara unde e alcoolul in toata reteta.