Budinca de cozonac

de mimmi in Dulciuri, 20 Iul 2011 | 6636 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cozonac (cu mac,simplu,rahat sau nuca )
  • 3 oua
  • 350 ml lapte
  • esenta de rom sau vanilie
  • zahar
  • coaja rasa de portocala
  • putin unt Pentru sosul caramel:
  • 150 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura faina.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cozonac:

Incalzim 50 ml lapte si indulcim cu zahar . Inmuiem feliile de cozonac in lapte si le asezam intr-o tava unsa cu unt. Batem ouale,adaugam 300 ml lapte,coaja de portocala,esenta si zahar dupa gust. Se amesteca toate si toarna peste cozonac. Dam tava la cuptor cca 45 de minute.

Intre timp pregatim sosul:  Caramelizam zaharul(nu il lasati prea mult ca se amaraste)cca 2-3 minute la foc mic. Cand s-a topit zaharul se adauga laptele amestecat cu faina si se amesteca pana se incorporeaza tot. Va rezulta un sos delicios care nu se intareste si se poate folosi la orice fel de desert.

Pofta Buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert budinca caramel