Azi se implinesc 2 luni de la ultima postare ... spuneti si voi , asa cevaaa ??? dar se implinesc si ................ 33 de ani de la cununia civila . Nu pot sa cred nici una , dar nici alta ; cred ca eu inca mai copilaresc , de aceea am ales sa postez aceasta reteta .
Usor , simplu , delicios si potrivit cu vremea de-afara , exact asa era si-n ianuarie '79 ... frig de-ti inghetau creierii ,doar ca era si ceata (exact ca inceputul vietii noastre in doi) iar pe la amiaza cand am iesit de la starea civila , era soare , frumos si cald (ca restul vietii noastre , tot in doi :d .
Orezul (eu am folosit Colosal de la RS) bine spalat , se da la fiert intr-o cratita unsa cu ulei , in care am clocotit laptele cu cele 2-3 lg fructoza (zahar) . Dupa ce-a fiert pe 3/4 , se aromatizeaza orezul cu esenta de vanilie si se acopera , ca sa se umfle si ptr a absorbi intreaga cantitate de lapte .
In tigaia ceramica (cadoul meu de la Bucataras.ro), am topit cubul de unt la temperatura mica , ptr a nu se arde , am adaugat merele curatate , taiate cubulete si stropite cu zeama de lamaie , am adaugat si ceva fructoza si scotisoara si-am calit cateva minute .
Intr-un bol am batut ouale f bine , am adaugat mierea , apoi smantana , am omogenizat bine , obtinand o crema spumoasa . Intr-un vas yena uns din belsug cu unt , am asezat orezul , peste el am adaugat merele calite cu tot cu sucul lasat , iar peste toate , crema de ou cu smantana . Am presarat stafidele hidratate in esenta de rom si-am dat budinca la cuptorul preincalzit , pana s-a rumenit (destul de bine ... am folosit si rezistenta de sus) , timp de vreo ora , la 170 grade . Nu va pot spune ce miros de bun si de bine mi-a inundat toata bucataria ...