Bulgur cu legume coapte

de anca_rm in Mancaruri de legume, 31 Oct 2013 | 4155 vizualizari

 

Daca tot avem legume din belsug atunci am zis ca ar fi bun ceva dulce acrisor.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr dovleac
  • 1 bucata sfecla rosie
  • 2 morcovi
  • 1 cana bulgur (cus-cus)
  • sare
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 cana apa
  • 1 lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulgur cu legume coapte:

Dovleacul il curatam de coaja si seminte si il taiem felii mai subtiri.

Sfecla o curatam si pe ea si o taiem in felii.

Cu morcovii procedam la fel .

Le punem pe toate intr-o tava , presaram cu sare si 2 linguri ulei si dam la cuptor pana cand se inmoaie si se rumenesc putin.

Timpul de coacere depinde de grosimea feliilor.

Intre timp pregatim bulgurul astfel :  la o parte de bulgur avem nevoie de o cana de apa calda , sucul de la lamaie si putina coaja razuita .

Le amestecam intr-un castron si lasam acoperit 5 minute pana cand bulgurul absoabe tot lichidul.

Cu spatele unei furculite afanam bulgurul si punem o lingura de ulei de masline .

Asezam legumele si bulgurul in farfurie si servim.

 

 

TIPS-URI

1

serviti langa cu un iaurt sau smantana

2

sarati dupa gust

3

intra in constrast gustul dulce al legumelor coapte cu cel a lbulgurului acrisor de la lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgur cu legume coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulete de dovleac copt cu cascaval si bulgur cu legume