Bulion de rosii cu ardei capia copt

de Ina in Bulion, 10 Aug 2019 | 9982 vizualizari

 

Deoarece prima transa de rosii a fost cam mica, am adaugat la bulion si ardei capia copt, rezultatul fiind deosebit de aromat iar culoarea de invidiat . 

 

INGREDIENTE

  • 1 galeata si jumatate de rosii diverse soiuri
  • 1,5 kg ardei capia copt ( curatat de cotoare si coaja )
  • 2 linguri cu sare grunjoasa
  • 200 g zahar
  • 400 ml ulei
  • 3-4 crengute cu cimbru
  • 2 linguri cu cimbru maruntit
  • o lingurita cu mix de piper boabe ( rosu, negru, verde, alb )
  • o lingurita cu mix piper macinat ( puteti pune mai mult, dar mixul este foarte iute )
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion de rosii cu ardei capia copt:

Am spalat rosiile si le-am portionat inlaturand cotorul verde de la codita dupa care le-am trecut prin separator obtinand suc de rosii fara seminte si coji.

Ardeiul copt l-am trecut prin masina de tocat facandu-l pasta. 

Intr-o oala incapatoare am pus sucul de rosii impreuna cu pasta de ardei copt. 

Am pornit focul si am lasat sa fiarba pana ce a scazut cca. un sfert din cantitate. Adaugam in compozitie sarea, zaharul, frunzele de dafin, piperul, cimbrul si uleiul. Adaugam si 3-4 crengute cu cimbru proaspat. Incorporam ingredientele si amestecam din ce in ce mai des, pe tot parcursul fierberii, pentru a evita lipirea bulionului de peretii si fundul vasului. 

Fierbem bulionul pana ce uleiul iese la suprafata iar consistenta este cea dorita.

Indepartam crengutele de cimbru.

Am spalat borcanele si le-am uscat in cuptorul cu microunde. Capacele le-am fiert in apa 2 minute.

Am umplut borcanele cu bulionul fierbinte si le-am capsat cu capacele fierbinti si ele ( scoase din apa clocotita si  doar sterse cu prosop de unica folosinta ) 

Am intors borcanele cu capacul in jos pentru 5 minute apoi le-am reasezat in pozitie obisnuita si le-am lasat sa se raceasca in cuptorul preincalzit, pana a doua zi. In timpul racirii capacele s-au tras singure spre interior sigiland bine borcanele. 

Bulionul astfel obtinut il pastrez in beci si-l folosesc la diverse preparate ( ca atare sau diluat, in functie de preparatul gatit ) 

TIPS-URI

1

Din cantitatile date am obtinut 6 borcane de 800 g cu bulion .

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de rosii cu ardei capia copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rahela Velicu 1

11.08.2019, 13:22

Rocsi 1

11.08.2019, 21:10

Ce mult imi place acest bulion, in combinatie cu kapia! Iarna este grozav in fel si fel de preparate! Bravo, Ina!

simona72 1

13.08.2019, 12:51

Asa cum te stiu...o harnicuta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulion