Bulz de mamaliga

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2013 | 18173 vizualizari

 

Achizitionasem niste branza de burduf cand am fost la Festivalul Cascavelei. Un burduf mai micut pe care l-am tinut la congelator,azi i-a venit randul sa-i fac de petrecanie...

 

INGREDIENTE

  • Mamaliga
  • 1 l apa
  • 10 g sare
  • 300 g malai
  • Umplutura
  • 320 g branza de burduf
  • smantana optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulz de mamaliga:

Pregatim mamaliga in felul urmator.Punem apa cu sarea la fiert,cand incepe sa clocoteasca se adauga malaiul in ploiaie si se amesteca cu telul sa nu se faca  cocoloase.Se lasa la fiert cca 15 min,apoi se rastoarna pe un platou.Se imparte in patru si se formeaza bulzul de mamaliga.Intindem mamaliga in mijloc punem cca 80 g branza de burduf si apoi formam o mingiuta pe care o punem in folie de aluminiu si se da la cuptor cca 30 min la foc moderat.De obicei bulzul se face pe jar,dar ciuciu jar la bloc....data viitoare il prestez la gratar cu jar...Se poate servi cu smantana ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz de mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

_Alina_ 1

04.11.2013, 07:58

Lia_ 1

04.11.2013, 18:56

ai tai mai apuca sa vorbeasca ceva la masa?

Constelatialeu 1

04.11.2013, 19:10

Lia,vorbesc eu pentru tot neamul...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]