Burek

de marcelas in Aperitive / Garnituri, 31 Ian 2010 | 11026 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 100g unt
  • putina sare
  • apa calduta
  • 500-600g branza dulce
  • 250g branza telemea
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • unt si ulei pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burek:

Facem un aluat din faina, unt topit, sare si apa calduta, cat cuprinde. Rezulta un aluat mai tare, dar suficient de moale, ca sa il putem intinde cu sucitorul si sa obtinem o foaie subtire, aproape la fel de subtire ca si foaia de taietei.
Dupa ce am facut aluatul, il impartim in patru parti aproximativ egale.
Intindem bine si cat mai subtire o bucata de aluat. O ungem cu unt topit si cald.
Intindem umplutura de branza intr-o parte a foii, pe verticala si incepem sa rulam. Camd am terminat de rulat, invartim rulada intr-o spirala, pe care o ungem bine cu unt sau ulei si o asezam pe o tava (pe care am pus o folie de silicon sau hartie de pergament).
Umplutura de branza:
Framantam bine branza telemea, pe care o amestecam cu branza dulce, smantana si cele 3 galbenusuri.
Obtinem patru placinte, pe care le ungem din belsug cu ulei si le dam la cuptor la 375F, pana sunt coapte si rumenite bine. Dupa ce le scoatem din cuptor, le ungem din nou cu ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Burek" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu branza cu aluat de casa