Calamari picanti cu paste

de Ksenya in Fructe de mare, 1 Aug 2016 | 9314 vizualizari

 

O reteta simpla si rapida.Pe cat de rapida si simpla pe atat de buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg inele calamari
  • 1 -2 cepe
  • 5 catei usturoi
  • 700-800 rosii mici
  • 3 linguri ulei masline
  • 300 g paste ( eu am avut scoici)
  • o legatura patrunjel verde.
  • un varf de cutit fulgi de piper Cayenne
  • 100 g vin alb sec.
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamari picanti cu paste:

Punem uleiul intr-o oala .Ceapa o tocam,la fel si usturoiul si adaugam in oala,calim cateva minute pana obtinem o nuanta aramie,adaugam inele de calamari .Lasam  2-3 minute si adaugam vinul.,mai lasam cateva minute,adaugam rosiile taiate pe jumatate sau in 4 in functie de marimea rosiilor. Lasam pe foc pana sunt gata calamarii .Testam cu furculita,daca intra usor ,atunci sunt gata.

Separat fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.Strecuram pastele si le adaugam in oala cu calamari .Amestecam si lasam pe foc 2 minute. La sfarsit potrivim de sare si adaugam dupa preferinte fulgii de ardei iute.

Se serveste cu patrunjel tocat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Patrunjelul se poate inlocui si cu busuioc.

2

Folositi pe cat posibil, calamarii proaspeti

Daca ti-a placut reteta noastra "Calamari picanti cu paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pak choi cu creveti si taitei