Calzone

de daniastefania in Pizza, 1 Mar 2015 | 3708 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 100 gr lapte batut
  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 50 gr sos de rosii
  • 100 gr salam
  • 100 gr parmezan ras
  • 2 linguri faina de malai
  • Lapte pentru uns
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calzone:

Se incalzeste cuptorul la 210 grade C. Se unge o tava cu unt sau ulei sau se pune hartie de copt. Se topeste untul si se lasa la racit.

Intr-un bol se amesteca faina cernuta cu oul, laptele batut si untul. Se amesteca bine pana se obtine o masa omogena. Se pune aluatul pe masa infainata si se framanta 1 minut. Se imparte aluatul in 5 parti. Se intinde fiecare parte cu sucitorul formand cercuri cu diametrul se 30 cm. Jumatate din cerc se unge cu sosul de rosii, lasand o margine de 2 cm. Se pune peste sos salamul taiat patratele si parmezanul ras. Se uneste cu cealalta jumatate unsa cu lapte. Se preseaza marginile ca sa se uneasca. Se unge deasupea cu lapte si se presara faina de malai.

Se coc 30 minute, pana se rumenesc. Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Calzone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu salam italian