Caramel sarat

de Catalinaflorea in Dulciuri, 10 Iun 2015 | 3598 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar
  • jumatate lingurita rasa de sare mare
  • 50 g unt
  • 200 ml smantana lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caramel sarat:

Zaharul se pune la "ars" intr-o cratita inalta. Se invarte din cand in cand fara sa se amestece cu lingura (aveti grija sa nu il ardeti); cand zaharul e caramelizat si lichid se pune untul si se amesteca cu lingura de lemn; cand se topeste untul se pune sarea apoi smantana lichida (cu mare grija, sa nu va ardeti) si se mai lasa pe foc circa 5 minute.

Se lasa la racit in oala, dupa se toarna in borcan si se inchide ermetic. Se pastreaza la frigider iar dupa deschidere se consuma in 7 zile. E foarte bun pentru sosuri, inghetata sau creme de tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caramel sarat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

ieri la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]