Carnati de casa

de divainbucatarie in Mezel de casa, 9 Dec 2010 | 13393 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne de porc
  • 750 g ceafa de porc
  • 300 g slanina
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 linguri de sare
  • 2 linguri piper macinat
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingura boia dulce
  • mate pentru umplut
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Tocam carnea , ceafa si slanina. Daca nu aveti masina de tocat rugati macelarul sa o toace pentru voi. Adaugam o ceasca de apa sau zeama de oase si amestecam.Pisam usturoiul si il amestecam bine cu carnea, pana se omogenizeaza, dar nu prea mult sa nu devina pasta. Gustam carnea sa fie suficient de condimentata. Umplem matele, care au fost curatate si spalate in prealabil, fara sa se indese prea tare, le inteapam pe alocuri cu un ac sa nu crape si rasucim la fiecare 15 -20 cm, in functie de lungimea pe care o doriti pentru carnati – puteti sa ii faceti si de 30 de cm. Punem carnatii la frigider peste noapte neacoperiti sa se zvante sau afara daca temperatura este scazuta, sau intr-un beci. A doua zi puteti sa ii afumati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati proaspeti