Caltabos a la Costi

de Bucataras Diana in Mezel de casa, 27 Dec 2016 | 8106 vizualizari

 

Am furat reteta sotului :P si o postez eu. Eu una nu ma dau in vant dupa caltabos, dar anul acesta l-a facut altfel decat de obicei si a iesit absolut delicios. Merita incercata reteta!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata porc
  • 200 gr slanina de porc
  • o ceasca de orez
  • 2 morcovi
  • 3 cepe
  • mate de porc mai groase
  • 2 linguri ketchup
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin
  • covrigei pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabos a la Costi:

Punem matele in apa rece cu otet. Tocam carnea impreuna cu slanina. Curatam si dam morcovul pe razatoarea mare. Curatam si tocam ceapa grosier. Spalam orezul si il scurgem. Amestecam intr-un castron ceapa, morcovul, carnea si le omogenizam. Adaugam orezul si ketchup-ul diluat cu apa si amestecam. Potrivim gustul de sare, piper si cimbru. Umplem matele cu compozitia de carne si le legam la capete. Asezam caltabosii intr-o oala, acoperim cu apa, punem frunze de dafin si lasam sa fiarba la foc mic circa o ora. Cand sunt fierti caltabosii adaugam in oala covrigei si lasam sa dea cateva clocote. Scoatem caltabosii si ii punem la scurs. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Covrigeii fierti in zeama de la caltabosi sunt deosebit de gustosi.

2

Inainte sa ii punem la fiert caltabosii trebuie intepati din loc in loc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos a la Costi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caltabosi a la Pana