sunt din porc crescut la ţară... adică este un ţăran, porcul bei...
vă ataşez câteva poze şi de la tăiatul porcului... şi dat duhul într-un sat din judeţul Iaşi, în curtea mătuşii Viorica...
eu n-am prea stat, era frig... sunt poze cu prima ninsoare :p... am făcut câteva poze şi după am stat cu nepoţica...
am desenat, colorat şi ne-am uitat la Hannah Montana :D:D
oricum eu nu beau ţuică :D:D:D
Maţele după ce au fost curăţate trebuie spălate în câteva ape cu oţet.
Carnea care a stat la saramură se curăţă bine de sare şi se şterge de sânge.
După aceea dăm toată carnea pe maşina de tocat (mânzatul, carnea de la saramură şi cea afumată).
Cărnurile se amestecă bine.
Se pune boiaua iute, boiaua dulce şi usturoiul. Adăugaţi şi apa minerală şi amestecaţi foarte bine.
După aceea punem sare şi piper după gust, gustaţi pentru a nu iuţi sau săra cârnaţii.
Cu această compoziţie umplem maţele, folosind maşina de tocat cu pâlnie pentru cârnaţi. Eu am maşină de tocat electrică dar am folosit-o pe cea manuală pentru că pot controla mai bine. Altfel puteam risca să se rupă maţele.
Deoarece stau la bloc, a trebuit să usuc cârnaţii în bucătărie pe un băţ. I-am lăsat o noapte la uscat şi apoi i-am băgat la congelator.
Trebuie să-i usuci mai întâi la loc cald pentru a se scurge puţin grăsimea din ei. Dacă dai direct la răcoare, rişti să îngheţe sau să pleznească.
Când doriţi să serviţi, se dă iama la congelator.
Poftă bună!
1
când puneţi maţul pe pâlnia de cârnaţi, aveţi grijă să nu-l rupeţi... suflaţi în el până iese aerul pe partea cealaltă, aşa veţi vedea dacă este rupt sau nu, şi apoi în băgaţi pe pâlnie... procedeul ăsta vă ajută să puneţi maţul drept...