Carne de oaie cu legume la cuptor

de Rocsi in Oaie, 22 Noi 2015 | 12025 vizualizari

 

Chiar inainte sa inceapa postul, am primit o bucata de carne de oaie. Eu nu mananc deloc, ai mei o data, de doua ori pe an sa zicem ca o accepta. Am incercat sa fac o reteta cat mai simpla, cu legume, iar carnea bine aromata. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata carne de oaie cu os
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 lingura mustar
  • 3 linguri otet balsamic
  • 3 linguri pasata de rosii
  • sare
  • piper
  • boabe de piper
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 foaie dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 1 pahar vin rosu
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de oaie cu legume la cuptor:

Spalam carnea, o taiem bucati potrivit de mari.
Curatam ceapa, o taiem bucatele, morcovul il decojim si il taiem bucati potrivite.
Intr-un bol amestecam carnea, ceapa, morcovul, boabele de piper, sare, dafinul, otetul balsamic si cateva linguri de vin.
Amestecam totul, acoperim cu folie si dam la frigider peste noapte.
Dovlecelul il spalam si il taiem bucati mai mari, ardeiul kapia il curatam de seminte, il taiem.
Amestecam mustarul cu sare, piper, boiaua de ardei si cimbru, scoatem carnea din bol si cu acest amestec masam putin bucatile de carne.
Intr-un vas yena punem dovlecelul, ardeiul kapia, ceapa si morcovul care au stat cu carnea la macerat.
Asezam bucatile de carne, ici colo dam drumul la pasata, apoi punem si usturoiul curatat si taiat feliute.

Turnam vinul, punem si o cana de apa, acoperim vasul.
Il introducem in cuptor, il aprindem si reglam o temperatura potrivita.
Pentru 2 ore, 2 ore si ceva lasam carnea sa se patrunda, apoi o descoperim si o mai lasam 15-20 de minute, sa prinda o crusta usor crocanta deasupra.

Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam putin sa se racoreasca si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de oaie cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Rocsi 1

23.11.2015, 19:49

Multumesc mult Ela

Ksenya 1

25.11.2015, 09:07

Rocsi 1

27.11.2015, 22:03

Ksenya

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel cu vin si usturoi