Carne de porc cu cartofi si muraturi asortate

de cristeena20 in Porc, 25 Iun 2020 | 2419 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de porc
  • 5-6 cartofi
  • muraturi asortate
  • coriandru verde proaspat
  • sare, piper,praf de usturoi, boia, usturoi proaspat
  • cimbru, dafin
  • 1 pahar vin
  • 2 linguri untura
  • pasta paprika, sos iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de porc cu cartofi si muraturi asortate:

Pregatim carnea cu cateva ore inainte de a o prepara-adica o temperam cu sare, piper, usturoi, ulei, boia, sos picant, pasta paprika si dafin, cimbru. Stropim cu vin alb si lasam sa se marineze.

Cartofii se curata si se taie cuburi. Normal se prajesc in ulei sa fie crocanti, dar eu nu prea prajesc si i-am facut la cuptor. I-am amestecat cu sare, piper, praf usturoi si putin ulei apoi i-am rasfirat pe o tava cu hartie de copt-si i-am dat la cuptor la foc mare, pana au devenit crocanti. 

Carnea intre timp se prajeste in untura cu usturoi pisat pana se inmoaie si devine frageda si rumenita, amestecand, punem dafin si cand e fripta turnam vin. Lasam pana sosul scade putin. 

Muraturile (eu am facut cu conopida, morcovi si castraveti in otet-puteti folosi si altele, mai ales castravetii sunt foarte buni. 

Cand toate sunt gata, amestecam carnea cu cartofii si juraturile maruntite si coriandrul tocat, amestecam cu grija si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc cu cartofi si muraturi asortate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf

de RODIMUR 8

la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere

de oanapl 7

ieri la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci

de oanapl 7

ieri la 20:07

Placinta cu branza si iaurt

de oanapl 7

ieri la 18:56

 Tort Valentina- capsuni si ciocolata

pe 24.01 la 20:30

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajeala de purcel