Carne de porc cu pilaf de orez

de Valclaudia in Porc, 12 Sep 2013 | 4032 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. pulpa de porc
  • 3 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • +
  • 1 ceapa potrivita ca marime
  • 1 ardei colorat
  • alte 3 linguri de ulei
  • cca 300 gr.orez
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • patrunjel uscat,
  • sare piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de porc cu pilaf de orez:

Eu am folosit carne congelata. Asadar: dezghetam carnea, o taiem bucati.

O prajim putin,pe ambele parti in 3 linguri de ulei, adaugam sare si piper dupa gust si 1 cana cu apa.Lasam sa fiarba la foc potrivit pana scade apa. Gustam si daca mai necesita apa,completam. Carnea trebuie sa fie patrunsa cu fiertul, iar la final o lasam sa se prajeasca in grasimea lasata pana se rumeneste frumos.

Curatam si spalam ceapa si ardeiul. Le tocam marunt si le calim in ulei.

Adaugam orezul clatit in apa rece, lasam sa se caleasca 1 minut, adaugam apa, boabe de mustar, piper si sare dupa gust. Lasam sa fiarba la foc mic, amestecam la fiecare 2-3 minute sa nu se prinda orezul de cratita. Dupa ce s-a umflat (aici depinde de gusturi, unii il prefera "al dente", altii il prefera mai fiert), stingem focul si presaram patrunjel uscat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc cu pilaf de orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc