Carne de porc gatita la tuci

de Constelatialeu in Porc, 28 Iun 2020 | 3440 vizualizari

 

Imi place sa gatesc la foc mic, incet, mai ales ca aveam treaba de nu vedem pe unde scoatem camasa. Asa ca varianta asta cu gatitul la foc mic si pe termen mai lung merge la fix cat sa ne facem si treburile si nici sa nu avem garija ca se arde mancarea. Mancare pentru oamenii muncii hei-rupsiti....demolatori....:)))))))))))))))))))))))))))0

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg pulpa de porc
  • 4 rosii
  • 2 ardei capia
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei cca 100 ml
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de porc gatita la tuci:

Pulpa de porc o taiem bucatele mai micute. Punem tuciul pe foc sa se incinga, adaugam uleiul, apoi bucatelele de carne, presaram un pic de sare, lasam focul foarte mic, adaugam o ceasca cu apa si acoperim tuciul cu capac.

Lasam sa se patrunda carnea cca 1 ora.

Pregatim si legumele, curatam rosiile de coaja si le taiem bucati mai mici, taiem si ardeiul in bucati mai mici, curatam cateii de usturoi, daca sunt prea mari, ii taiem mai mici.

Dupa ce carnea este patrunsa si gatita, adaugam legumele, potrivim de sare si piper, mai adaugam o ceasca cu apa, acoperim cu capac si mai lasam la foc foarte mic cca 30-40 min. Servim cu mamaliguta si cu mare pofta, carnea este asa bine gatita ca se taie cu furculita..

Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc gatita la tuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de varza acra