Am vazut aceasta reteta pe Paprika Tv, la Jamie Oliver si pt. ca mi s-a parut interesanta, am facut-o si eu. Bineinteles, am adaptat-o putin la ceea ce aveam eu prin casa. Oricum, a iesit foarte bun si voi repeta reteta!
Feliile de cartofi se aseaza intr-o tigaie de inox, se adauga ceapa, sare, piper, smantana, frunze de dafin si cimbru. Tigaia se pune pe plita incinsa si se adauga putina apa fierbinte si se lasa cateva minute la fiert. Se adauga ansoa maruntita bine (se poate adauga si putin ulei din conserva sa)--eu am pus heringul. Apoi urmeaza usturoiul zdrobit, nucsoara si parmezanul (cascavalul). Se toarna toata compozitia intr-un vas de jena uns cu unt si se da la cuptor cateva minute, pana cand cartofii se gratineaza. Se servesc imediat.
Enjoy!
P.S. cartofii nu trebuie sa se lipeasca de vas.