Pastrav crocant la cuptor cu sos de mustar si cartofi noi mentolati

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 13 Sep 2015 | 4220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pastrav:
  • 3 pastravi proaspeti, curatati
  • 1 lamaie, taiata in 4
  • cateva crengute cimbru
  • 3 fasii pancetta
  • 40 grame migdale, tocate
  • ulei de masline
  • Pentru cartofii noi:
  • 500 grame cartofi noi, curatati de coaja
  • 200 grame mazare congelata
  • o mana menta proaspata, tocata
  • 1 litru supa de pui
  • Pentru sosul de mustar:
  • 4 linguri iaurt bio, degresat
  • 2 lingurite hrean
  • 1 lingurita mustar englezesc
  • sucul de la 1/2 lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav crocant la cuptor cu sos de mustar si cartofi noi mentolati:

Se presara bucatile de pastrav cu sare si piper si se stropesc cu putin ulei de masline. Se aseaza intr-o tava, impreuna cu lamaia si se introduce in cuptorul preincalzit la 240 de grade Celsius, pe raftul superior. 

Se pun cartofii la fiert in supa. 

Se amesteca toate ingredientele pentru sos intr-un bol. 

Se stropesc crengutele de cimbru cu putin ulei si se presara peste peste, impreuna cu migdalele. Se aseaza cate o fasie de pancetta pe fiecare pastrav si se mai lasa la cuptor cateva minute, pana cand pancetta devine crocanta. 

Se adauga mazarea si menta in oala in care fierb cartofii si se sareaza si pipereaza, daca este nevoie. Se lasa 1 minut. 

Se servesc cartofii cu putin din supa in care au fiert impreuna cu mazarea si menta, cu pastravul crocant si sosul de mustar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav crocant la cuptor cu sos de mustar si cartofi noi mentolati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceapa umpluta