Cartofi frantuzesti (reteta adaptata)

de alieli in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2010 | 9934 vizualizari

 

O reteta usoara si delicioasa, adaptata preferintelor mele

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi(depinde de marimea tavi)
  • 400 gr ciuperci sau un borcan de ciuperci
  • 1 ou
  • sunca sau salam
  • 300 - 400 ml smantana
  • cascaval 
  • branza de burduf
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti (reteta adaptata):

Fierbi cartofii(sa NU fie fierti foarte tare) Ii lasi la racit si apoi ii tai feli. Asezi un strat de cartofi apoi unul de sunca sau salam(taiat feli),dupa aceea asezi un rand de cascaval(feli), apoi pui ciupercile taiate feli(daca sunt ciuperci din conserva le scurgi si le asezi, daca sunt ciuperci crude le fierbi, le feliezi si apoi le asezi in tava)si la final inca un strat de cartofi.

Dai totul la cuptor(sa fie preincalzit). Separat faci un sos din smantana, cascaval razalit sau branza de burduf(cam 3-4 linguri in functie de preferinta) si oul batut. Cand cartofi au inceput sa se aureasca pui sosul si mai dai la cuptor 10-15 minute.

TIPS-URI

1

daca folositi o tava mica(ca cea din imagine) puteti pune cate doua straturi din fiecare ingredient si trei straturi de cartofi

2

eu am pus cateva bucatele de masline...doar ca ornament

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti (reteta adaptata)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti